Verwijzing bij ontstoken keelamandelen
Heb je last van je keelamandelen? Maak dan een afspraak met je huisarts voor een doorverwijzing naar de Helene Schweitzer kliniek. Je kan bij ons altijd binnen 10 dagen terecht voor het eerste gesprek op de stem en slik polikliniek.
Heb je al een verwijzing? Plan dan je afspraak!
Klachten en oorzaken
Bij ontstoken keelamandelen heb je vaak last van keelpijn en last van slikken. Je kan koorts krijgen, snurken en last hebben van vermoeidheid. Ontstoken keelamandelen komen meestal door een virusinfectie (bijvoorbeeld verkoudheid), maar het kan ook komen door bacteriën of de ziekte van Pfeiffer.

Anesthesie
Anesthesie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van verdoving. Op het moment dat iemand geopereerd moet worden, wordt er altijd een vorm van anesthesie gebruikt. Hierdoor voel je tijdens de operatie geen pijn. Op deze pagina leggen we uit welke vormen van anesthesie er zijn.

Behandeling
Het verwijderen van de keelamandelen wordt ook wel tonsillectomie genoemd. De keelamandelen worden hierbij losgemaakt van de onderliggende weefsellaag. Dit wordt ook wel pellen genoemd. De operatie duurt ongeveer vijftien tot dertig minuten.

Nazorg
Na de operatie krijg je meteen wat kouds te drinken. Slikken of kauwen kan pijnlijk zijn, maar het is wel belangrijk dat je goed drinkt. Door de koude limonade trekken de bloedvaten in de keel sneller dicht. Meestal mag je dezelfde dag weer naar huis.
Ben je thuis, maar heb je nog vragen of ben je ongerust? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zorgen voor je; òòk als je ons ziekenhuis al hebt verlaten.
Meer informatie vind je in onze folder.
Dit team van specialisten staat voor je klaar

J. (Joy) de Boer
ANIOS KNO

C.J. (Renée) Verhoeven
KNO-arts

S. (Sanaz) Abedi
KNO-arts

C.H.M. (Cathelijne) van Wettum
KNO-arts

A.P. (Anouk) Netten
KNO-arts

W. (Willeke) Lok
KNO-arts

M.O.W. (Mark) Friebel
KNO-arts

A.M.L.C. (Anne) Bischoff
KNO-arts