Contact & Plan een afspraak

Buikwand correctie

Door veel afvallen, zwangerschap(pen), veroudering of een eerdere operatie kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een buikwandcorrectie helpt dit herstellen en zorgt voor een plattere en strakke buik. Er zijn verschillende typen buikwandcorrecties: mini- buikwandcorrectie, buikwandcorrectie, Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Als het nodig is, kan een buikwandcorrectie gecombineerd worden met liposuctie. Welke type buikwandcorrectie het beste bij jouw situatie past, bespreek je vooraf met de plastisch chirurg.

Cosmetische zorg wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Klik hier om de tarieven van niet-verzekerde zorg in te zien. De uiteindelijke prijsopgave is afhankelijk van het door de plastisch chirurg voorgestelde behandelplan.

Vergoeding

Het kan zijn dat je zorgverzekeraar je buikwandcorrectie niet vergoedt. Er moet in elk geval medische redenen zijn voor de operatie. De plastisch chirurg beoordeelt deze medische redenen en zal de aanvraag bij je zorgverzekeraar indienen. Uiteindelijk bepaalt de zorgverzekeraar of zij de ingreep vergoeden. Wil je toch een buikwandcorrectie, ook al is dit niet verzekerd? Geen probleem, ook dan kan je bij de ons terecht. De plastisch chirurg informeert je van tevoren over de kosten van de operatie.

Plan hier je afspraak!

Anesthesie

Anesthesie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van verdoving. Op het moment dat iemand geopereerd moet worden, wordt er altijd een vorm van anesthesie gebruikt. Hierdoor voel je tijdens de operatie geen pijn. Op deze pagina leggen we uit welke vormen van anesthesie er zijn.

Behandeling

Bij een buikwandcorrectie maakt de plastisch chirurg de buikwand helemaal los van de onderliggende spierlaag tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom omsneden, zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna trekt de plastisch chirurg de huid strak en verwijdert hij de overtollige huid en het onderhuidse vetweefsel. Als je buikspieren uitgerekt zijn, worden deze meteen verstevigd. Om de navel weer naar buiten te laten komen, wordt een gaatje in de buikhuid gemaakt. Daar wordt de navel vervolgens vastgehecht. Aan het eind van de operatie wordt je buik verbonden met hechtpleisters en eventueel verband.

De littekens van een buikwandcorrectie lopen rond de navel en binnen de bikinilijn.

Nazorg

Een buikwandcorrectie is een grote ingreep waarvoor voor je een nacht moet blijven in onze kliniek. Na de operatie krijg je drukkleding (buikband/ drukbroek) aan. De drukkleding draag je vier weken lang dag en nacht en daarna mag je het drukpak nog twee weken of langer alleen overdag dragen. De eerste zes weken na de behandeling mag je niet intensief sporten, zwaar tillen of ander zwaar werk uitvoeren.

De plastisch chirurg bespreekt met jou hoe je het beste kan herstellen en wanneer hij of zij jou graag terugziet voor controle. Ben je thuis, maar heb je nog vragen of ben je ongerust? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zorgen voor je; òòk als je ons ziekenhuis al hebt verlaten.

Meer informatie vind je in onze folder.

Dit team van specialisten staat voor je klaar

F.J.C. (Fientje) van der Veen

Plastisch chirurg

R.A.M. (Robbert) Strijbosch

Plastisch chirurg, hand en pols chirurg

C.B. (Kees) IJsselstein

Plastisch chirurg, hand en pols chirurg

C.A.J. (Carlo) Holtzer

Plastisch chirurg

C. (Chao) Zhou - Claushuis

Plastisch chirurg