Verwijzing voor een neustussenschotoperatie
Staat je neustussenschot scheef en ervaar je daardoor klachten? Maak dan een afspraak met je huisarts voor een doorverwijzing naar de Helene Schweitzer kliniek. Je kan bij ons altijd binnen tien dagen terecht voor het eerste gesprek op de polikliniek.
Klachten
Als het neustussenschot scheef staat, kan dit een gevoel van verstopping, een gestoorde ademhaling of hoofdpijn veroorzaken.
Anesthesie
Anesthesie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van verdoving. Op het moment dat iemand geopereerd moet worden, wordt er altijd een vorm van anesthesie gebruikt. Hierdoor voel je tijdens de operatie geen pijn. Op deze pagina leggen we uit welke vormen van anesthesie er zijn.
Behandeling
Bij deze operatie wordt er uitsluitend geopereerd in het inwendige gedeelte van de neus. Er zijn dus geen littekens aan de buitenkant van je neus zichtbaar. Bij de operatie wordt het kraakbeen en het bot van het neustussenschot vrij gelegd via een klein sneetje binnenin de neus. Hierna wordt het tussenschot rechtgezet. De uitstekende stukken worden verwijderd en de kromme delen worden rechtgemaakt. Het rechtgezette neustussenschot wordt daarna tijdelijk op zijn plek gehouden door in de neus tampons aan te brengen. Het wondje wordt met oplosbare hechtingen dicht gemaakt
Nazorg
Meestal mag je na dezelfde dag weer naar huis. Ben je thuis, maar heb je nog vragen of ben je ongerust? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zorgen voor je; òòk als je ons ziekenhuis al hebt verlaten.
Meer informatie vind je in onze folder.
Dit team van specialisten staat voor je klaar
J. (Joy) de Boer
KNO-arts
C.J. (Renée) Verhoeven
KNO-arts
S. (Sanaz) Abedi
KNO-arts
C.H.M. (Cathelijne) van Wettum
KNO-arts
A.P. (Anouk) Netten
KNO-arts
W. (Willeke) Lok
KNO-arts
M.O.W. (Mark) Friebel
KNO-arts
A.M.L.C. (Anne) Bischoff
KNO-arts