Contact & Plan een afspraak

Borstlift/ borstverkleining

Sommige vrouwen gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder zware of hangende borsten. Ze lijden aan schouder- of rugklachten of worstelen met psychische problemen. Vaak wordt dan om esthetische of medische redenen een borstverkleining uitgevoerd. In overleg met de plastisch chirurg wordt een kleinere cupmaat uitgekozen. De borstverkleining heeft dankzij het liftend effect niet alleen kleinere, maar ook stevigere borsten tot gevolg.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeringen vergoeden een borstverkleining als er sprake is van functionele klachten. Dit noemen we dan een borstverkleining met medische indicatie. De plastisch chirurg beoordeelt deze medische indicatie en zal de aanvraag bij je zorgverzekeraar indienen. Uiteindelijk bepaalt de zorgverzekeraar of zij de ingreep vergoeden. Wil je toch een borstverkleining, ook al is dit niet verzekerd? Geen probleem, ook dan kan je bij de ons terecht. De plastisch chirurg informeert je van tevoren over de kosten van de operatie.

Plan hier je afspraak!

Voorbereiding

Voordat je geopereerd wordt, kom je op consult bij de plastisch chirurg. De plastisch chirurg houdt zoveel mogelijk rekening met jouw wensen wat betreft de vorm, de grootte en de stevigheid van je borsten. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen exacte cupmaat kan garanderen.

Anesthesie

Anesthesie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van verdoving. Op het moment dat iemand geopereerd moet worden, wordt er altijd een vorm van anesthesie gebruikt. Hierdoor voel je tijdens de operatie geen pijn. Op deze pagina leggen we uit welke vormen van anesthesie er zijn.

Behandeling

Tijdens de operatie verwijdert de plastisch chirurg overtollig vet-, klier - en huidweefsel en worden de borsten kleiner gemaakt. De plastisch chirurg zet de tepel en tepelhof op de gewenste hoogte. Er zijn verschillende vormen van borstverkleinende operaties: de ankermethode, de sleutelgatmethode en de combinatiemethode. Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg welke methode het beste bij jouw situatie past.

De wonden worden gesloten met oplosbaar hechtmateriaal dat niet verwijderd hoeft te worden. Op de plaats van de littekens worden huidkleurige hechtpleisters geplakt om de littekens te beschermen en te ondersteunen. Na de operatie krijg je gelijk een sportbeha aan om de borsten te ondersteunen.

Nazorg

Meestal kan je dezelfde dag weer naar huis. De plastisch chirurg bespreekt met jou hoe je het beste kan herstellen, hoe lang je de sportbeha moet dragen en wanneer hij of zij jou graag terugziet voor controle. Houd er rekening mee dat je de eerste zes weken na de operatie niet veel lichamelijke inspanning mag hebben.

Ben je thuis, maar heb je nog vragen of ben je ongerust? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zorgen voor je; òòk als je ons ziekenhuis al hebt verlaten.

Meer informatie vind je in onze folder.

Dit team van specialisten staat voor je klaar

C.B. (Kees) IJsselstein

Plastisch chirurg, hand en pols chirurg

R.A.M. (Robbert) Strijbosch

Plastisch chirurg, hand en pols chirurg

F.J.C. (Fientje) van der Veen

Plastisch chirurg

C. (Chao) Zhou - Claushuis

Plastisch chirurg

C.A.J. (Carlo) Holtzer

Plastisch chirurg